You Might Also Like

Salcë domate e bërë në shtëpi

salce-domate-bere-vet-shtepi-gatime-receta-food

Përgatitja e salcës së domates është tepër e thjeshtë, por do pak durim. Siç e thamë në publikimin e mëparshëm mbi domatet e thata nën vaj, kjo është periudha më e mirë për të mbledhur domate. Ndiqni këto hapa dhe do të keni një salcë domate të përkryer. Salca e bërë vet është e shëndetshme dhe nuk përmban konservante apo produkte te tjera kimik.

Continue reading

You Might Also Like

Domate të thata nën vaj

domate-te-tatha-receta-vaj-ulliri-oven-dried-tomatoes

Tharja e ushqimeve për ruajtjen e tyre është një teknike mjaftë e hershme. Përpara epokës moderne kjo metodë aplikohej në shumë produkte. Ato ruanin vlerat ushqimore në hark të gjatë kohor që mund të zgjaste me muaj.
Duke qenë se jemi në një periudhë kur piqet domatja, do te shikojmë tekniken si ti ruajmë ato të thata nën vaj.

Continue reading

You Might Also Like

You Might Also Like

You Might Also Like

Filetë viçi në skarë

mish-skare-vici-perime-receta-gatimi-food

Fileto e viçit e pjekur në skarë është një pjatë e dytë, e thjeshtë në përgatitje por që pëlqehet nga të gjithë. Mishi i viçit duhet të jetë cilësor që fileto të jetë e butë.
Në këtë recetë ne kemi shoqëruar fileton me patëllxhanë të pjekur në skarë, por fare mirë ju mund të përgatisni edhe një sallatë mikse ose patate të furrës.

Continue reading

You Might Also Like