Tag Archives: embelsira

Receta për Yshmer

receta-gatimit-qumeshtor-yshmer-tradicionale-falas-video-revista-1

Yshmeri është një pjatë tipike e zonës së Myzeqesë dhe zakonisht gatuhet për Pashkë.
është një pjatë e shijshme. Mund të gatuhet në dy versione si i ëmbël ashtu dhe i kripur.
Ne e kemi përgatitur në versionin e ëmbël, por nëse ju pëlqen më shumë ai i kripur mjafton mos ti shtoni sheqer, shtojini pak kripë sipas dëshirës.
Përgatitja e yshmerit kërkon pak kohë veç për përgatitjen e petëve, por nëse dëshironi mund ta bëni edhe me petë të blera.
Kështu është akoma më e lehtë receta.

Continue reading