DessertsBaklava Recipe

The baklava is a popular dessert in Balkan countries. This dessert is made with layers of filo pastry filled with walnuts (almonds, hazelnuts, pistachio in some countries), and is soaked in syrup or honey.

EmbëlsiraReceta për Bakllava Shqiptare

Bakllavaja është një ëmbëlsirë shumë e njohur në vendet ballaknike dhe jo vetëm. Kjo ëmbëlsirë është e bërë me petë të mbushura me arra, (bajame, lajthi,pistak në disa vende), dhe e regjur me sherbet ose mjaltë në disa vende të tjera. Thuhet që origjina e bakllavasë vjen nga Turqia. Në ditët e sotme kjo ëmbëlsirë është e njohur nga të gjithë.