Receta me OrizTavë me oriz dhe presh

Në vendin tonë janë të shumëllojshme gatimet me presh, sidomos në zonën e Myzeqesë kanë qenë ushqimi bazë për stinën e dimrit. Ne do japim një nga recetat që përdoret në këtë zonë,tavë ne oriz dhe presh, që është e shijshme, e shpejtë dhe ka një kosto të ulët.

Receta me MishTavë me mish bibe dhe oriz në çerep

Tava e mishit me oriz e pjekur në çerep ka një shije të veçantë për vetë faktin që piqet ngadalë nga prushi dhe merr një aromën të këndshme. Duket pak e lodhshme kjo lloj pjekje, por rezultati final ia vlen mundimin e bërë. Si fillim duhet bërë një zjarr i madh me dru , vihet mbi të çerepi në mënyrë që të nxehet. Kur flakët e zjarrit të jenë ulur dhe në fund ka mbetur prushi, në këtë moment mund të filloni pjekjen.