Antipasta (Meze)Djathë me domate e qepë të njoma

Djathi i skuqur me qepë të njoma e domate të freskëta, i shoqëruar me një copë buke të thekur është një antipastë ideale pë të hapur një drekë të shijshme. Kjo pjatë mund të shërbehet edhe si pjatë e dytë për të gjithë vegjetarianët.

Receta per MakaronaMakarona me krem bizele dhe kungulli

Makaronat me krem bizele e kungulli janë një pjatë e parë shumë e shijshme. Kjo recetë është shumë e mirë edhe për fëmijët që nuk pëlqejnë perimet sepse këto të fundit janë të grira në kremin e përgatitur. është një pjatë e shpejtë dhe e pëlqyer nga gjithë familja.

GarnituraPurè patate

Pureja e patates është një pjatë e shijshme si për fëmijët dhe për të rriturit. Kjo recetë që ne japim është shumë e thjeshtë dhe e shpejtë. Zakonisht për të bërë purenë, patatet zihen më parë me gjithë lëkurë, më pas qërohen dhe kalohen në makinerinë e duhur për të bërë purenë, e pas kësaj zihen me qumësht. Por jo të gjithë mund ta kenë këtë makineri, e për të shkurtuar edhe kohën e përgatitjes kemi menduar të propozojmë recetën e mëposhtëme.