Embëlsira
Shkruaj një koment

Reçel Fiku

Përgatitja: 20 min - Pjekja: 40 min - Sasia: 6

Periudha e verës është stina në të cilën gjejmë më shumë fruta e perime të freskëta. Për ti shijuar ato edhe në stinën e dimrit ka shumë mënyra konservimi.
Sot po japim recetën per reçel fiku të cilin mund ta shijojmë edhe më vonë, kur në treg të mos e gjejmë më këtë frutë kaq të shijshëm.


Përbërësit për Reçel Fiku


  • 1 kg fiq

  • 800 gr sheqer

  • 200 ml ujë


Përgatitja e reçelit

Në tenxhere hedhim ujin dhe sheqerin. I çojmë në zjarr. I trazojmë deri sa sheqeri të tretet dhe pasi kemi parë që sheqeri është tretur plotësisht, hedhim fiqtë të cilët më parë janë pastruar dhe larë.

recel-fiku-receta-marmelate-fiq-embelsira-food-te-bardh

E mbulojmë tenxheren me kapak dhe e lëmë në zjarr të ngadaltë për gati 40 min. Pastaj e heqim tenxheren nga zjarri dhe lemë të ftohet.
Mbas pesë orësh (ose ditën tjetër nëse nuk keni mundësi po atë ditë), e vendosim përsëri në zjarr tenxheren deri sa të shohim që masa brenda në tenxhere të mbulohet me flluska të ndritshme.

recel-fiku-receta-marmelate-fiq-embelsira-food-shqip-kokrra

E heqim nga zjarri dhe e lemë në tenxhere derisa reçeli të ftohet afërsisht deri në temperaturën 80 gradë. E hedhim në vazo qelqi dhe e mbyllim menjëherë me kapak.
Ky reçel i përgatitur në këtë mënyrë rron në kushte normale deri në dy vjet.

recel-fiku-receta-marmelate-fiq-te-zi-embelsira-food-shqip

Ju bëftë mirë nga ArtiGatimit!
recel-fiku-receta-marmelate-fiq-embelsira-food-shqip-alb

Shënim:
Reçeli mund të përgatitet në dy forma: fiq kokërr ose fiqtë të grirë dhe reçeli del si marmelatë.

Shkruani komentin tuaj - Komente