Pije Cocktails
1 koment

Koktej Sex on the beach

Cocktail: Sex on the beach
Përgatitja: 5 min - Sasia: 2

Sex on the beach – është një koktej alkoolik i njohur në gjithë botën. Eshtë një nga koktejet më të preferuara në Europë.
Përgjatë viteve ’60 nuk u krijua asnjë koktej që përmbante në emër fjalën ‘sex’. Në fillim u quajtën ‘fun on the beach’ ( kënaqësi në plazh), më pas mori emrin ‘ peach on the beach’ ( pjeshkë në plazh).
Përreth viteve ’80 në Europë u modifikua emri në ‘Sex on the beach’.

Përbërësit për Koktej Sex on the beach


  • 3 kube të vegjël akulli

  • 1/2 pjesë vodka

  • 1/2 pjesë vodka pjeshke

  • 1 pjesë lëng rrushi mali

  • 1 pjesë lëng portokalli

  • 1 pjesë lëng ananasi ( sipas dëshirës)


Përgatitja

Vendosim akullin në shaker. Shtojmë të gjithë përbërësit alkoolik në fillim e më pas gjithë përbërësit jo alkoolik. Fillojmë ta tundim shaker-in derisa ai të ftohet komplet.

Hedhim koktejin e përgatitur në gotë dhe e zbukurojmë me një copë fruti të freskët.

E shërbejmë koktejin të ftohtë.

Ju bëftë mirë!

photo credit flickr1 flickr2

1 Comment

  1. marion says

    Eshte nje koktej shum i mire …..Desh shum te pergatisja nje koktj si ky vete me duart e mia. Po disa kokteje te tjera nuk mund ti shohim dot?

Shkruani komentin tuaj - Komente