Sa gota ujë duhet të pimë në ditë?

Nëse ka një rekomandim të shëndetshëm që duket se e dinë të gjithë, është konsumimi sa më i lartë i ujit. Duke qenë se trupi ynë ka nevojë për ujë për të funksionuar, mos pirja mjaftueshëm e ujit e pengon të funksionojë në mënyrë optimale.

A e dini sa gota ujë duhet ta pimë në ditë?

Rekomandohet që përmes etjes të bëhet edhe konsumimi i ujit, por gjithsesi përpiquni të përdorni një sasi sa më të madhe të konsumit të përgjithshëm ditor të ujit: 3.7 litra (15 gota) për mashkullin mesatar, të rritur dhe 2.7 litra (11 gota) për femër mesatare, të rritur.

Si të hiqni kilet e tepërta

Nëse këto numra ju duken marramendës, mos u shqetësoni – këto sasi përfshijnë gjithashtu ujë nga ushqimi që konsumoni. Gjithashtu mos harroni se nevojat për ujë ndryshojnë në varësi të individit, dhe varen nga faktorë të shumtë si niveli i aktivitetit, vendndodhja gjeografike dhe temperatura. Në fakt, shumica e njerëzve do të dehidratohen realisht, dhe ashtu siç duhet vetëm nëse uji konsumohet në sasinë e këshilluar.

Përmirëso shëndetin duke pire ujë të ngrohtë

43 Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

You May Also Like

Ushqimi i fëmijëve të moshës 8-12 muajsh

Ju mund ta kuptoni që foshnja juaj është gati të përparojë në fazën tjetër 2 të ushqimit në rast se vëzhgoni shenja si refleksi i futjes së gjuhës, për shkak të së cilës një fëmijë mund të marrë pa probleme ushqimin në gojën e tij dhe ta gëlltisë atë në mënyrë efikase.