Çfarë është një tenxhere slow cooker?

7 Shares
5
0
2

Një tenxhere slow cooker është një pjesë e re e teknologjisë dhe është në parim mjaft e thjeshtë. Një tenxhere ose enë ulet brenda mbi një burim nxehtësie, i cili e ngroh atë në nxehtësi të ulët për shumë orë në mënyrë që të gatuajë ushqimin.

Megjithëse kjo zgjat shumë, nuk ka nevojë të kontrollohet, dhe gatimi mund të bëhet gati ndërkohë që jeni duke fjetur ose në punë. Ato janë zakonisht pajisje të lira, janë të lehta për t’u përdorur dhe mund të jenë të vogla ose të mëdha. Përdoren kryesisht për të bërë supa dhe ushqime te thata megjithëse ekzistojnë shumë receta për llojet e tjera të ushqimit.

Cilat janë përfitimet e një tenxhere slow cooker?

Një nga përfitimet e një slow cooker është se ato janë të lira. Kjo bën të mundur blerjen e më shumë se një prej tyre – në madhësi të ndryshme nëse dëshironi – për të bërë gjëra të shumta. Ato janë gjithashtu të shkëlqyera për lloje të caktuara të gatimit që gatuhen ngadalë. Gatimi i ngadaltë sjell shijen e vërtetë të disa ushqimeve në një mënyrë që gatimi i shpejtë nuk e bën.

Lexoni se çfarë është një tenxhere multicooker

7 Shares
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

You May Also Like

Si të gatuajmë Brokoli në mënyra të ndryshme

Si të gatuajmë Brokoli në mënyra të ndryshme gjatë dimrit? Në fakt sa më pak të përpunohet brokoli gjatë gatimit aq më mirë është pasi ruan vlerat ushqimore dhe shijen. Kështu preferohen gatimet klasike të thjeshta për këtë perime dimërore.

Çfarë është një tenxhere multicooker?

Sot, të gjithë kërkojnë ushqim të shëndetshëm dhe të përgatitur në shtëpi. Ne duam që vaktet tona të duken dhe të kenë shije të mirë, si dhe të jenë të shëndetshme, ushqyese dhe të shërbejnë për çfarëdo diete që bëjmë.